Creëer je eigen sweet table!

Creëer je eigen sweet table!

Waar komt de sweet table te staan?

Met al dat lekkers op één tafel, moet je er rekening mee houden dat de gasten zich automatisch rondom de sweet table gaan verzamelen, zorg dus voor voldoende ruimte rondom de sweet table.

Zet je de tafel vrij, zodat iedereen er omheen kan lopen? Of juist tegen een achterwand? Denk je ook aan de achtergrond van de tafel? Met een achtergrond kun je namelijk makkelijk gebruik maken van ballonnen of een leuke slinger.

Kleuren

Door passend kleurgebruik krijgt je sweet table een stijlvolle en passende look. Kies vaste kleuren en steunkleuren die je laat terug komen in zowel je lekkernijen als in de decoratie en laat je niet te veel verleiden om van die kleuren af te wijken. Op deze manier wordt je sweet table één geheel.

Werk met hoogte verschillen en houdt de positie van de onderdelen in de gaten

Plaats hoge en lage traktaties zo op tafel dat deze mooi in verhouding zijn. Zo gebeurt er overal op tafel iets en geef je de sweet table zowel van een afstandje als van dichtbij een mooie look. Zorg er dus voor dat je grotere projecten als taarten afwisselt met kleinere als cupcakes, koekjes, cake pops.

Maak slim gebruik van taart- en cupcakestandaards om lage onderdelen toch de hoogte in te krijgen!

Kies een show stuk die de meeste aandacht mag krijgen en waaromheen je de rest van de sweet table organiseert. Zorg dat hoge onderdelen op de achtergrond staan en lagere in de voorgrond staan. Wanneer de tafel vrij staat kies je er voor om de hogere onderdelen in het midden te plaatsen en de lagere worden daaromheen geplaatst.

Deel de tafel in volgens het hoog-laag-hoog of laag-hoog-laag principe.

Sweet table aankleden

Je brengt je sweet table ook tot leven door deze aan te kleden met meer dan alleen baksels.

Een grote kan limonade of cocktails, in een van de kleuren van de tafel is bijvoorbeeld een hele leuke toevoeging! Vergeet daarbij ook zeker niet de glaasjes met vrolijke rietjes. Of potjes met snoepgoed deze kunnen ook zeker zorgen voor een finishing touch.

Wees niet bang om met de decoratie de aandacht van het lekkers af te leiden. Zolang je de gekozen kleuren goed in de gaten houdt, zorgt decoratie er juist voor dat de sweet table en je taarten de aandacht krijgen die ze verdienen.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote slinger die je afwisselt met een aantal subtielere slingers of met pompoms. Vergeet ook de bestekbordjes, -vorkjes en servetten niet. Daarmee kleed je niet alleen je tafel extra aan, maar voelen de gasten zich vrij om zelf hun gebakje te scoren.

Mijn Blog

Creëer je eigen sweet table!

Creëer je eigen sweet table!

Waar komt de sweet table te staan? Met al dat lekkers op één tafel, moet je er rekening mee houden dat de gasten zich automatisch…

Lees verder
Babyshower organiseren

Babyshower organiseren!

Een nieuw wondertje dat groeit in de buik van jou vriendin of zus, dat mag gevierd worden met een babyshower. Een babyshower vereist het nodige…

Lees verder
Unicorn cupcakes voor een feestje

Hoe creëer ik een taart?

Wanneer u bij mij een bestelling plaatst vraag ik altijd of u een voorbeeld heeft van het gene wat u graag wil bestellen. Aan de…

Lees verder
Zeemeermin taart verjaardag

Bestellen van uw taart

Welkom bij Cake Break met Adriënne, wat leuk dat u uw (gepersonaliseerde) taart bij mij wil bestellen! Hoe gaat het bestellen in zijn werk? Bestellingen…

Lees verder