Babyshower organiseren

Babyshower organiseren!

Een nieuw wondertje dat groeit in de buik van jou vriendin of zus, dat mag gevierd worden met een babyshower. Een babyshower vereist het nodige plan- en regelwerk.

In deze blog staan tips waar je rekening mee kunt houden tijdens het organiseren van een babyshower.

Kies een geschikte datum

Probeer een geschikte datum te vinden, zodat de moeder in spe voldoende energie om goed van deze dag te kunnen genieten, rond het begin van het derde trimester en niet later dan 8 weken vóór de uitgerekende datum.

Zoek een geschikte locatie

Ga op zoek naar een geschikte locatie waar jullie lekker de ruimte hebben om er een gezellige middag van te maken. Denk goed na over wat past bij jou vriendin of zus.

Inspiratie opdoen

De datum is geprikt, de gastenlijst is bekend en de locatie is gevonden. Nu wordt het tijd om na te denken over het thema, de decoratie en de hapjes. Op internet kun je allerlei ideeën halen die jou aanspreken. Verzamel al deze ideeën en kijk of je op één lijn zit qua kleurgebruik of thema.

Is het geslacht al bekend? Wordt het roze of blauw? Of past een gender neutrale babyshower beter bij jouw vriendin? Worden er ook spelletjes gedaan of is het gewoon gezellig kletsen? Wat geven jullie als babyshower cadeau? Laten je iemand komen die een buikschildering maakt of gaan jullie zelf bijv. rompertjes versieren?

Door je strikt aan een bepaald thema te houden, wordt het straks een prachtig geheel.

Decoratie verzamelen

Nu er bekend is wat het thema is en met welke kleuren er gewerkt gaat worden, moet de decoratie verzamelt gaan worden.

Denk hierbij aan bijv. statafels, een sapdispenser, ballonnen, vlaggetjes, lampionnen, tafelkleden en servetten. Wanneer dit allemaal op elkaar is afgestemd, tover je de ruimte zo om in een sfeervolle babyshower.

Taart of Sweet table

De locatie verandert in een feest wanneer je een tafel volbouwt met lekkers. Ga voor een te gekke sweet table met een mooie taart als eyecatcher met daarbij cupcakes of cake pops of leuk versierde koekjes of wissel af met lekkere hartige hapjes en een drankje (alcohol vrij natuurlijk).

Wat helemaal past bij een sweet table zijn taartstandaards, hiermee kun je in hoogtes werken en zo heb je een dynamische tafel. Vergeet ook niet de (papieren) bordjes en het bestek die passen bij de traktaties op tafel te zetten.

Mijn Blog

Creëer je eigen sweet table!

Creëer je eigen sweet table!

Waar komt de sweet table te staan? Met al dat lekkers op één tafel, moet je er rekening mee houden dat de gasten zich automatisch…

Lees verder
Babyshower organiseren

Babyshower organiseren!

Een nieuw wondertje dat groeit in de buik van jou vriendin of zus, dat mag gevierd worden met een babyshower. Een babyshower vereist het nodige…

Lees verder
Unicorn cupcakes voor een feestje

Hoe creëer ik een taart?

Wanneer u bij mij een bestelling plaatst vraag ik altijd of u een voorbeeld heeft van het gene wat u graag wil bestellen. Aan de…

Lees verder
Zeemeermin taart verjaardag

Bestellen van uw taart

Welkom bij Cake Break met Adriënne, wat leuk dat u uw (gepersonaliseerde) taart bij mij wil bestellen! Hoe gaat het bestellen in zijn werk? Bestellingen…

Lees verder